5 menších mrkví
balení soja kostky
rostlinné máslo
brambory
1 cibule
mouka
zeleninový bujón
koření – kari, drcený kmín
Postup:
Dej si vařit soju. Nejprve jen v osolené vodě půl doby, která je uvedená na obalu, pak ji sceď a dej vařit do nové vody, kam už přidáváš koření na ochucení. Můžeš použít gulášové koření, nebo na gril, bujón. Já přidala ještě masové veganské koření od firmy Nikal. Mezitím, co se ti vaří soja, si na rostlinném másle nech zpěnit na drobno nakrájenou cibulku, kterou potom zapraš moukou. Teď ti vznikla taková jíšková hmota na kterou přihoď na tenký kolečka nakrájenou mrkev. Jestli je soja už hotová, hoď jí tam taky. Chvilku to tak míchej a když uznáš za vhodný, přilej vodu. Zhruba tolik, aby to bylo všecko tak akorát pod hladinou. Přihoď bujón, kari koření a drcený kmín. Zamíchej, jakmile ti to začne bublat, zmírni plamen, přikrej pokličkou a dej si vařit brambory, protože mrkev se teď bude dusit ve vlastní šťávě alespoň 20 minut. Jestli máš pocit, že je to moc vodový, nech pokličkou škvírku, ať může unikat pára a tim i přebytek vody. Čas od času na to mrkni a zamíchej, ať se to nepřipálí. Před koncem ještě ochutnávej, dosoluj, dopepři, docukruj (pokud nebyla mrkvička moc sladká). Zkrátka dochuť podle svýho a pokud máš a chceš, můžeš přidat ještě třeba hrášek (klíďo mraženej). No ale jakmile scedíš brambory máš hotovo! Takže si nech šmakovat..