Tenhle jednoduchý osvěžující salátek jsem si velice oblíbil hlavně v létě, je sytý, ale zároveň lehký a hlavně je jednoduchý.
Budeme potřebovat:
jednu větší okurku hadovku, jednu sojanézu a tzatziki koření (koupíte normálně v sámošce)
Postup:
Okurku omyjeme a nastrouháme na struhadle na hrubo, potom scedíme vodu z okurky (nebojte se ji vymačkat), scezenou vodu z okurky si pochytejte do sklenice, vznikne vám výborná okurková šťáva! Potom vrhneme zpět do mísy a zamícháme sojanézu (na jednu větší okurku vychází jedno balení sojanézy tak akorát) no a nakonec nasypeme tzatziki koření (asi tak dvě polévkové lžíce, nebo podle chuti). Podává se se zapečenou bagetkou potřenou rostlinným máslem, či olivovým olejem, ale klidně postačí obyčejné pečivo.