Ne každý má klaso rád, ale mě chutná. Navíc má hodně vlákniny, málo tuku a je vyrobené z obilné bílkoviny, takže jeho konzumace je vhodná i pro diabetiky.
Postup pro jednoduchou večeři, či vydatnou snídani:
Klaso klobásu nakrajíme společně s hrstkou oliv, měnší cibulí, dvěma stroužky česneku a jedním rajčetem. Na trošce olivového oleje z pokrutin krátce osmahneme na malé plátky nakrájený česnek, přidáme klaso a posypeme pálivou paprikou. Chvilku mícháme, ale ne zas dlouho, aby paprika nezhořkla. Přidáme trošku sojové omáčky, olivy a rajčata, chvilku podusíme, osolíme, přidáme trochu pepře, gyros koření, trochu solamylu, aby to krásně zrosolovatělo a je hotovo.
Ozdobíme nakrájenou syrovou cibulí a ledovým salátem a k zakusování nám postačí chléb s rostlinným máslem.