Kamut je výživný zrno a na jaře potřebujem hodně energie, tak zkoušejte!
- cizrna
- fazolové lusky
- cibule
- česnek
- kamut
- bílé tofu
- garam masala, kurkuma, pepř, sůl, koriandr, sladká paprika
- sojová omáčka
- kari pasta zelená
- olivový olej
postup:
Nejdřív si dáme vařit propláchnutý kamut – na hrnek kamutu dáme dva hrnky vody a vaříme pod pokličkou. Vaří se 20-30 minut, ať je na skus. Je spíš ale tužší. Na oleji si osmahneme pokrájenou cibulku s česnekem, brzy přidáme kari pastu (jak zvládnete pálivost) a zbytek koření dle chuti, a pražíme to už s olejem, jak indii. Přidáme sojovku, bílé tofu na kostičky a povalujem. Až se nám tofu pěkně obarví, přihodíme vařenou (nebo z plechovky) cizrnu a fazolové lusky, chvíli orestujeme a nakonec zamícháme s kamutem.