Jednou jsem byla u někoho na návštěvě a dostala tuhle pochutinu…od té doby je to jeden z mých nejoblíbenějších receptů a jídel vůbec! Věty typu, lilek se nedá jíst, protože je bez chuti..jsou daleko od pravdy…! Ale posuďte sami…
Postup (2 porce)
Potřebujeme jeden lilek, tři rajčata, česnek, pepř, sůl, bazalku…Lilek omyjeme a rozkrojíme na půl, posolíme a necháme tak 30 min. vypotit. Mezitím přelejeme rajčata vroucí vodou, oloupeme slupku a nakrájíme. Vnitřek lilku vydlabeme, nakrájíme a dáme k rajčatům. Přidáme česnek, sůl, pepř a bazalku. Vzniklou směs nacpeme do vydlabaných lilků. Pak už jen dáme do zapékací mísy a trouby. Pečeme cca 20 nebo 30 minut. K lilku podáváme brambory, rýži…