Houbařská sezóna jede a tady je pochoutka z jedné procházky lesem. Nebojte se naučit i houby, které nejsou tak běžně sbírané, sou fakt parádní…
- bulgur
- 1 cibule větší
- 2 stroužky česneku
- jedna menší cuketa
- směs hub z lesa (babky, kovář, křemenáč, růžovky, pýchavky, praváky)
- sůl, pepř, černá sůl (1 lžička), kmín
- olivový olej / alsan
- půlka tofu bazalkového
Nejprve si dáme vařit bulgur, na mírném ohni se dělá 15 minut pod pokličkou, takže budem mít čas mezitím udělat houby. Pokrájíme si cibulku a česnek a dáme na olej/alsan smažit dozlatova. Pak přihodíme na nudličky pokrájenou cuketku a tofu, okořeníme dle chuti, promícháme a po chvilce přihodíme očištěné a pokrájené houby. Můžete krájet i větší kousky, houby se smrsknou. Občas promícháme a necháme pod pokličkou. Až je bulgur hotov, přimícháme k houbové směsi a podáváme.