Tradiční hospodská rychlovka ve vegan provedení.
Ingredience (2 porce):
- jedna cibule větší
- dva robi plátky
- 3 okurky nakládaný
- 2 rajčata
- ostrý kečup, nebo rajský protlak
- chilli omáčka
- sladká & pálivá parika, sůl, pepř
- 1 kapie, nebo 3 lžíce nakládané papriky
- worcester, nebo sojovka
- sojanéza
Postup:
Pokrájíme si cibuli na půlkolečka a robi plátky na nudličky a osmahneme na olivovém oleji. Až začne cibule sklovatět, dáme pánev stranou, zasypeme sladkou paprikou a trochou pálivé, opepříme, osolíme, zamícháme a dáme zpět na oheň. Po chvilce přidáme pokrájená rajčata, okurky a papriku (jestli děláme z nenakládané, tak papriku přidáme nazačátku s cibulí), přidáme 3 lžíce kečupu, nebo jeden menší protlak, pár kapek chilli omáčky (dle chuti) a sojovku (nebo worcester), zamícháme a dáme pod pokličku chvilku dusit. Podáváme s hranolkama a sojanézou. Rychlý, jednoduchý.