VEGANODAKTYL

Smažený tavenýr

Typická restaurační neřest v podobě smažáku je totální zlo, tak proč si ho nedopřát i ve veganské verzi…

Postup:

Pořídíme si tavenýr (uzený, či natural), nebo když jsme zrovna při penězích, tak doporučuju Sheese, to je jiná liga – ale plácnem se trochu přes kapsu.. Z jednoho tavenýru uděláme dva plátky, který pak obalíme v dvojobalu – hladkou mouku rozmícháme s vodou tak, aby z toho byla taková kašička, v který to pak obalíme a posléze klasicky ve strouhance. Pro jistotu tento proces zopakujem dvakrát, ať tavenýr zbytečně nevytejká při smažení. Ještě před obalením můžeme tavenýr okořenit čím chceme. Posléze smažíme na oleji do zlatova a podáváme s hranolkama, nebo s bramborem.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign