VEGANODAKTYL

Lilek s tempehem v drožďovém sósu

Další variace alá čína, tentokráte s rýžovými nudlemi…

Ingredience:

  • jedna červená cibule
  • kostka droždí
  • kousek čínského zelí
  • hrst mandlí (nepražených, nesolených)
  • jeden uzený tempeh
  • trocha mořských řas
  • sůl, pepř, sojovka, chilli vločky
  • kousek zázvoru o velikosti ne moc velkého palce u ruky
  • jeden středně velký lilek

Postup:

Nejdříve si nakrájíme lilek, nasolíme a necháme vypotit 5-10 minutek. Pak si nakrájíme červenou cibuli na kolečka a dáme na wok s olivovým olejem. Po chvilce přihodíme na tenké nudličky pokrájený zázvor a mandle a mícháme. Nyní přihodíme rozdrobenou kostku droždí, zalejeme dvěma deci vody a necháme droždí rozpustit. Vhodíme vypocený lilek a na plátky nakrájený tempeh, osolíme, opepříme, přihodíme pár chilli vloček a zalejem světlou sojovkou, pořádně promícháme a dáme pod poklici.

Mezitím si nakrájíme kousek čínského zelí a mořské řasy (mám nasolené čerstvé, moc to s nima ale nepřežeňte) a před koncem vaření (asi po 10 minutách) je přihodíme na pánev, promícháme a dáme zas pod pokličku.

Podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, který pak ještě osmahnem s trochou sojovky.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign