Ráno jsem přemýšlel, co bych mohl jednoduše udělat s tempehem a nakonec jsem vymyslel, že je zkusím udělat na způsob „rybích prstů“.
Jako příloha mi přišla vhodná bramborová kaše, takže tou začneme. Uvaříme si brambory s kmínem a solí a až sou hotový, slijeme vodu, do hrnce dáme plátek rostlinného másla, menší hrnek sojovýho mlíka a rozmixujeme.
Rozděláme si smažený tempeh (nebo uzený, to je jedno) a nakrajíme ho na „prsty“ – já ho rozkrojil podélně a pak na klasický pruhy. Ty pak budeme obalovat v hraškovém těstíčku, takže si vemem misku, nasypeme tam hrašku a smícháme s vodou tak, aby těstíčko bylo tekutý asi jako hořčice. Až vše obalíme, rozpálíme si pánev s olivovým olejem z pokrutin a smažíme do zlatova. Ozdobíme zeleninou a hurá do toho, je to fakt dobrý..