Sobotní snídaně šampiónů!
Budeme potřebovat:
- jednu větší plechovku kukuřice
- půlku okurky hadovky
- jednu menší červenou cibuli
- jedno rajče
- 5 malých šalotek
- sojové mléko
- sůl, pepř, balsamikový ocet, extra panenský olivový olej a koriandr
Postup:
Do mísy vysypeme kukuřici, na menší kousky nakrájenou okurku a rajče a na drobno nasekanou šalotku a cibulku. Pak přijde na řadu zálivka salátu: Do hrnku si dáme tři vrchovaté lžičky sojového nápoje (zajíc např.) a rozšleháme s troškou vody (mělo by to suplovat smetanu, takže na husto, nebo rovnou můžete použít sojovou smetanu), přidáme sůl a pepř dle chuti, cvrnkneme tam balsamikový ocet a olivový olej a pár špetek koriandru. Znovu pořádně rozšleháme, zalejeme salátek, poctivě promícháme a dáme uležet na hoďku do lednice.
Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem a hrnkem mandlového mlíčka.