Tady máme něco, na co veganská policie nemůže nic říct, totální bomba výživná!
(asi 4 porce)
Dáme si přes noc nechat namočit sójové boby (necelou půlku 500g pytle) a půlku malýho sáčku mandlí (nesolených, nepražených). Prvně začneme vařit sójové boby (vodu, co v ní byly namočené boby, slijeme a dáme novou), přidáme dostatečně tymián, aby se míň prdělo a vaříme pod pokličkou tak nějak doměkka na skus. Nemusí to být úplně, protože je budem pak ještě vařit s ostatním. Vodu zase slijeme a dáme stranou.
Nakrájíme si jednu středně velkou cibuli a dvě menší mrkve a dáme osmahnout na olivovém oleji. Pak přidáme pokrájené mandle a restujeme. Okmíníme, opepříme, přidáme větší hrst lněného semínka, osolíme a pak přidáme boby a rozkrojené kapustičky na půl a celé to zalijeme zhruba 0,7 litrů vody. Okořenil jsem pár špetkama garam masaly, dvěma hrstičkama promnuté bazalky, a špetkou muškátového oříšku. Celé to promícháme, dáme pod pokličku a vaříme, dokud kapustičky nejsou měkké. Nakonec zahustíme třema hrstma jemných ovesných vloček s klíčky, poctivě promícháme a jako přílohu podáváme uvařenou pohanku lámanku.