VEGANODAKTYL

Květákové kari se švestkami a pohankou

Další z experimentů, tentokráte trošku na indickej styl. (3 porce)

Nakrájíme si jednu cibuli na proužky  a tři stroužky česneku na plátky a dáme smažit na rostlinný olej. Po chvilce přihodíme jednu žlutou papriku pokrájenou, mícháme a přidáme mletého zázvoru a kmínu. Až se to začne chytat, zalejeme půl litrem vody. Pak si rozeberem na malé růžičky půlku květáku, omejeme a přihodíme do hrnce. Stejně tak půlku balíčku sušených švestek, které si pokrájíme na menší kousky. No a ještě zbývá pohanka – použil sem loupanou pohanku, kterou sem spařil horkou vodou, nechal 5 minut pod pokličkou, potom propláchnul v sítu pod vodou a následně hodil do hrnce s ostatníma ingrediencema. Když je vody málo, přidáme, aby věci v hrnci aspoň trošku plavali.

Přichutil jsem hrstí promnuté bazalky a oregána, lžící marmitu, sladkou paprikou, vegetou, solí, bílým pepřem a samozřejmě garam masalou a kari kořením (kari malinko víc). Ještě zahustíme moukou (do hrnku si rozmícháme dvě lžíce hladký mouky s vodou) a vaříme aspoň 15 minut pod pokličkou. Jídlo by pak mělo mít kašovité vzezření a podáváme s chlebem.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign