22nd Zář2011

veganBurger

by Veganosaurus Rex

Žijeme v době fast foodů, žaludečních vředů a zažívacích problémů díky nevhodnému stravování. Veganství je jedna z cest jak z toho ven, ale i vegani/ky občas prostě mají chuť na nějakou tu prasárničku že?

Budeme potřebovat:

– kulaté housky, bulky, víkendové pečivo, ale klidně i chleba

– jako náhrada masa zde poslouží chutný veganburgr polotovar (který je zrovna drahý, ale skvěle poslouží např. robi plátky, sojové plátky (uvařené), seitan karbanátek, nebo seitan, vegetburgr, či jiný podobný výrobek (a nebo klidně i smažený plátek cukety)

sojanézu, nakládaný okurky, rajčata, cibuli, ledový salát, francouzskou hořčici, pálivou omáčku.

Mnou smažený polotovar není třeba již kořenit, protože je již velice chutně namarinovaný, takže vhodím na pánev, kde ho krátce na pár kapkách olivového oleje z pokrutin osmahnu, rozkrojenou bulku namažu dijonskou hořčicí, položím plátek salátu, pokapu pálivou omáčkou a přiložím osmahlej burgr, který potřu sojanézou a přidám plátek rajčete, cibule a nakládané okurky. No a pak máte co dělat aby vám to celý z bulky nevypadlo ven.

3 komentáře to “veganBurger”

  • Moony

    Ahoj, díky za recept, určitě ráda zkusím, mj. na ten veganburgr polotovar si brousím drápy už dlouho 🙂 Jen se chci podělit o svoji verzi vegan burgeru – jakožto milovník tohoto ne moc zdravého, ale velice chutného pokrmu, jsem hodně dlouho hledala „ideální“ vegan burger, zkoušela jsem vše možné i nemožné, všechno, co mě napadlo, až jsem po mnoha pokusech a laborování přišla na tuhle levnou, ale lahodnou (podle mých masožravých rodičů) verzi:

    * co se týče pečiva používám cereální kaiserku, ale asi je to vcelku jedno
    * na vlastní burger používám na pánvi opečené rozpůlené uzené tofu (a pokud mám čas, tak ho předem přes noc tou bílou – neouzenou – částí nechám marinovat v sojovce, je pak ještě chutnější)… tofu má aspoň pro mě ideální strukturu (dá se krásně ukousnout 😀 což mi vždy dělalo problémy s burgery z robi) a ta uzená chuť tomu pro mě dodává pocit krásně grilovaného burgeru rovnou z grilu, mňam 🙂
    * a nejdůležitější nakonec – dresing… TOTO je dámy a pánové ta drobnost, která vaše bugery změní v božskou manu, ačkoli je prostá jak bulharská striptérka: 1 díl sojanézy, 1 díl kečupu, na jemno pokrájená červená cibulka dle chuti (radši víc, než míň), zamíchat, ideálně nechat přes noc prolnout chutě v lednici
    * zkompletovat, případně doplnit zeleninou dle chuti a pak už se jen snažit neposlintat si tričko 😀

    Jinak Ti chci poděkovat za naprosto úžasné stránky a recepty, hodně často si sem chodím pro inspiraci. A Tvoje recepty vždycky vypadají tak chutně (a přitom i uvařitelně), že má při jejich čtení člověk problém neposlintat si klávesnici 🙂 Drž se a díky za všechno…

    • ahoj, díky za tip:) burgr se dá udělat na spoustu variací, zrovna před pár dnama sme došli na vrchol prasáckosti, když sme si dělali burgry, k tomu hranolky, prostě hotovej mekdonald hadr..uf. díky za chvály, jen je nás tu víc, než jeden, kdo píše recepty (pro upřesnění)..

  • Amage

    super jednoduchá věc který hledám. Dal jsem do toho místo sojanezy kečup a taky robi řízek a je to taky cajk

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).