VEGANODAKTYL

Halušky

Rychlej a jednoduchej oběd pro připomenutí starejch dobrejch bačovskejch časů.

Nakrájíme si cibulku, osmahnem na oleji, přisypem kmínu hrstičku, pepř, sůl, grilovací koření a nakrájený uzený tofu, nebo třeba uzenej tempeh (ten je malinko mastnější). Až se to pěkně poválí a prosmaží, přimícháme kysaný zelí (jeden pytel).

Mezitím si dáme vařit vodu, kterou osolíme a připravíme si těsto na halušky (jelikož vládne zevl, postačí nám halušky v prášku, ale dejte bacha na složení, ne všechny sou veganský – ty naše od firmy natura jsou). Prášek rozmícháme s půl litrem vody a pak do vroucí vody propasírujeme těsto skrz nokovací síto, nebo když nemáme, tak to mokrou lžící natrháme na kousky a hážem do vody. Až halušky vyplavou na hladinu, je to hotový. Snažte se to udělat rychle, páč sou uvařený hned, tak ať to nemáte rozvařený.

 

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign