06th Pro2011

Robi s hlívovou omáčkou na kmíně a pohankou

by Veganosaurus Rex

Dostali se mi pod ruku robi oválky a tak mě napadlo, že jsem dlouho nejedl žádný houby…

Takže začneme klasickým krájením cibule, mezitím už žhavíme olivový olej z pokrutin a poválíme tam tu cibulku. Po chvilce přidáme ještě nakrájenou půlku větší žlutý papriky a zasypeme kmínem – klidně i víc. Až to tak nějak zesklovatí, zasypeme hladkou moukou, chvilku mícháme a pak pomaličku přilijeme asi tak 0,3l vody, načež nám to pěkně zomáčkovatí. Osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření a pak přihodíme opláchnutou a nakrájenou hlívu ústřičnou společně s robi oválky (ty jsem trochu pokrájel, aby nebyly tak velký), nakrájeným větším stroužkem česneku na plátečky a přiklopíme pokličkou a dusíme. Průběžně chodíme míchat a asi tak po 15 minutách (klidně i dýl) přilejem ještě trochu vody, páč se nám určitě nějaká vypařila (a vlastně s tou vodou to je na vás, kolik chcete mít omáčky) a pak ke konci přidáme ještě trochu tymiánu, garam masaly, hrst ovesných vloček a nakrájený jedno větší rajče – pak už jen čekáme, až rajčata pěkně změknou a je hotovo.

Podáváme se spařenou pohankou lámankou, kterou prvně opláchnem v sítku a pak posypem vegetou, pár kapkama sojovky, zalejem vařící vodou, přiklopíme a čekáme, dokud nezměkne.

2 Responses to “Robi s hlívovou omáčkou na kmíně a pohankou”

  • Houby obecně q hlíva speciálně se musí dlouho upravovat, takže je dobré zmínit, že dusit se musí minimálně 45 minut.

    Btw. proč smažit na olivovém olejií z pokrutin? Dá se smažit i na panenském…

    • Nu 45 minut mi příjde teda moc, ale proč ne. Je tam napsáno že dusit můžeme „klidně i dýl“. Dá se smažit i na panenském, ale ten je spíš do salátů a jelikož je drahej, tak to není úplně optimální. Navíc sem slyšel že na panenském oleji by se moc smažit nemělo. Každopádně klasickej rostlinnej to vždycky jistí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).