VEGANODAKTYL

Míchaný květák alá vajíčka

Další jednoduchý recept nažloutlé barvy…

Ingredience:

  • květák
  • jedna cibule
  • kukuřičná krupice
  • lahůdkové droždí
  • sůl, černá sůl, pepř, kurkuma, pažitka, kmín
  • olivový olej

Postup:

Prvně si na drobno rozebereme květákové růžičky, tlustší kousky pokrájíme, omejeme a dáme vařit do hrnce s vodou a kmínem. Až je květák měkký, slejeme vodu sítem a dáme stranou. Pak už si jenom na oleji osmahneme cibulku, poté přidáme květák, chvilku mícháme, osolíme, opepříme a okurkumujeme dle chuti a pak zasypeme kukuřičnou krupicí a zalejeme vodou. Kolik, záleží na vašem hladu a počtu hladových lidí, měla by z toho být kaše. Ke konci přidáme lžičku černé soli a zasypeme lahůdkovým droždím dle chuti, ozdobíme pažitkou.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign