VEGANODAKTYL

Hanácký salát

V lednici zbyla trocha tofunézy a červeného zelí. Po smíchání vznikl svěží salát  sympatické barvy.

Najemno jsme pokrájeli asi čtvrtku červeného zelí a přidali k ní zbytek tofunézy z lednice (tofunéza byla připravena rozmixováním jednoho natural tofu s trochou oleje a vody, osolením a opepřením, pár kapkami z citronu a troškou láku od okurek). Salát by byl ale výborný i s domácí sojanézou, popř. tou kupovanou.

Směs zelí a tofunézy jsme ještě dosolili a dopepřili. Do Hanáckého salátu by měla přijít také najemno nakrájená cibule a trocha cukru (na což jsme  my zapomněli, ale i tak to bylo dobrý). Na závěr jsme ještě trochu „ovajíčkovali“ Černou solí. Nejlepší je salát vychlazený a odleželý s čerstvým pečivem nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign