VEGANODAKTYL

Katův šleh

Tradiční hospodská rychlovka ve vegan provedení.

Ingredience (2 porce):

  • jedna cibule větší
  • dva robi plátky
  • 3 okurky nakládaný
  • 2 rajčata
  • ostrý kečup, nebo rajský protlak
  • chilli omáčka
  • sladká & pálivá parika, sůl, pepř
  • 1 kapie, nebo 3 lžíce nakládané papriky
  • worcester, nebo sojovka
  • sojanéza

Postup:

Pokrájíme si cibuli na půlkolečka a robi plátky na nudličky a osmahneme na olivovém oleji. Až začne cibule sklovatět, dáme pánev stranou, zasypeme sladkou paprikou a trochou pálivé, opepříme, osolíme, zamícháme a dáme zpět na oheň. Po chvilce přidáme pokrájená rajčata, okurky a papriku (jestli děláme z nenakládané, tak papriku přidáme nazačátku s cibulí), přidáme 3 lžíce kečupu, nebo jeden menší protlak, pár kapek chilli omáčky (dle chuti) a sojovku (nebo worcester), zamícháme a dáme pod pokličku chvilku dusit. Podáváme s hranolkama a sojanézou. Rychlý, jednoduchý.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign