VEGANODAKTYL

Banánový koláč z křehkého máslového těsta

Nu a další ze série receptů z pošty, tentokráte sladkůstka. Díky!

Těsto:

250 gramů hladké mouky, 125 gramů alsanu (já měl omegu), špetka soli, může být i lžíce vody.

Vsypeme mouku na vál a přidáme na kostičky nakrájené máslo, nebo ho můžeme nastrouhat na struhadle. Někdo píše, že změklé máslo, jiný zas že studené. Uděláme klasický bochánek a dáme na půl hoďky do lednice, zabalený do slídy.

Těsto můžeme buď vyválet na cca 3 – 5 mm, nebo rovnou vymačkat a uplácat do formy (viděl jsem to v jednom videu jedné restaurace) – těsto mačkali rovnou do formy, protože se rozpadalo. Já to udělal taky, navíc s omegou mám špatné zkušenosti, i z pečení štrůdlu – z dob kdy jsem dělal z vajec. Věřím, že s alsanem se bude pracovat krásně, jako s herou a těsto bude vláčné. Na náplň mi postačily cca 3 banány nakrájené na kolečka, sypané cukrem a skořicí.

Pečeme na 200 stupňů, cca 40 minut …prostě podle barvy a vůně.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign