Falešný míchaný vejce
Parádní prasárnička – když sem to jedl poprvý, nevěřil jsem svýmu jazyku, stejně jako spousta dalších, který okusili tuhle srandu.
Dáme si vařit kukuřičnou krupici do malýho kastrůlku společně s hrnkem vody a mícháme dokud se nezmění v kaši. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a osmahnem na olivovým oleji z pokrutin, až mírně zesklovatí, posypem drceným kmínem a pálivou paprikou a po chvilce přidáme kaši z kastrůlku. Pokud je to celý moc tuhý, přilejem vody podle potřeby. Osolíme, opepříme a teď hlavní kouzlo – sypký lahudkový droždí – který tomu celýmu přidá tu takzvanou vajíčkovou chuť! Zamícháme a fakt nekecám, chutná to jak míchaný vajíčka a je to fakt levný – balíček kukuřičný krupice stojí kolem 12 korun..
Podáváme na topinku, rozehřátej chleba, či toust a nebo jen tak.
hlavně já jsem to dělal prvně podle videokuchařky a netrklo mě že to bude porce asi pro vicero lidí, jsem se přebouchal jak čuník…mazec
ono to zasyti, co :))
Ahoj,ja delam michana skeoovrjce z bileho tofu. Pridam kurkumu pro barvu. Nejdulezitejsi chutova prisada cerna sul. Ta prida tu spravnou vajecnou chut. Dik za inspiraci.M
Musim souhlasit, ze lahudkoy drozdi je fakt zazrak…nejvetsi luxus. na vsechno. kolikrat si dam jen celozrnnej slunecnicovej chleba s alsanem, na to rajcatko a posypu to timhle specialem :)) nejlepsi :))
chtěl sem se zeptat, zda droždí je veganský, nebo zda si mám dávat pozor na neveg…
falešný míchaná vejce je super recept, sem skoro nevěřil svým chuťovým pohárkům 😀
haha, droždí je samozřejmě veganský, i když se zdá být jako takový zvířátko, kolikrát sem si to říkal, když mi kynulo těsto…
Bacha, je velký rozdíl mezi klasickým droždím (ta kostka), co se používá např. na kynutí těsta a lahůdkovym (sypký, k dostání ve zdrávkách nebo globus), který je spíš jako dochucovadlo, ale chleba s nim určitě neupečete 😉
Tak prave jsem dokutila tohle luxusni papanicko 🙂 fakt dobrota. akorat jsem neodhadla mnozstvi 😀 nevadi