VEGANODAKTYL

Nakládaný tofu alá hermelín

Obvyklé hospodské jídlo plný oleje a zloby ve veganský verzi je tu. Až budete v Liberci, nezapomeňte si skočit do pivního baru Azyl, kde ho mají v menu..mmm..a jaký! A ještě si k tomu budete moct dát roztodivný druhy piv..

Vezmeme si dvě balení tofu natural, v půlce ho podélně rozřízneme a namažeme pálivou omáčkou (chilli, harrisou, cikánskou, meze se nekladou) a dáme zase k sobě. Vyndáme si nějakou dobře uzavíratelnou, neprodyšnou krabičku, vložíme do něj tofu, okořeníme gyros kořením a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Pak zalejeme rostlinným olejem a to velmi opatrně a sledujeme, aby se někde nevytvořili bublinky, páč pak cibule oxiduje a je to hnusný. Potom vložíme druhý tofu, zase nakořeníme – třeba něčím jiný zase (dle nálady) a zase zaplácneme cibulí a dolejeme olej. Je dobrý když zvolíte krabičku, která je tak akorát na to tofu a věci kolem, aby na to nepadlo zbytečně moc oleje. Jestli vlastníte chilli papričky, klidně je tam přidejte, je to pak víc heavy metal. Dobře uzavřenou krabičku pak dej do lednice na nějaký tajný místo, ať tě to neláká jíst to dřív než aspoň za týden a když si počkáš (klidně i dýl), tak se dočkáš a budeš slintat blahem!

Podáváme s čerstvým křupavoučkým pečivem.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign