07th Pro2012

Babiččin tataráček

by Veganosaurus Rex

Recept ukořistěný od babičky.. 100% šmakuláda!

Na 4 porce budem potřebovat:

30 deka vařených brambor ve slupce

10 deka ostrého kečupu

7 deka cibule

2-3 stroužky česneku

olej, sůl, sojová omáčka, worcester, tabasco, plnotučná hořčice, sladká paprika

Postup:

Uvařené brambory nastrouháme do mísy, vedle si na kastrůlku & oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibulku, kterou pak přihodíme do mísy, vymáčkneme tam česnek, osolíme a dle chuti přidáme sojovou omáčku, worcester, tabasco a plnotučnou hořčici. Ještě přidáme dvě lžičky sladké papriky pro červenější barvu. Celé to řádně promícháme, necháme chvilu odležet a dáme si to na topinku, nebo jen tak na pečivo. Mňami!

2 komentáře to “Babiččin tataráček”

  • Já přidávám ještě majoránku, pepř, červené papriky více, rozlučný jalovec a tymián… pak je to fakt jak tatarák. Jinak na fotce je můj originál tatarák :-)))

  • Umuhumunapuapua

    A tady můj recept podle originál receptu na Lutenicu, která se dá sehnat pouze v Teplicích 🙂
    1/2 kila vařených, studených brambor
    1 cibule velmi nadrobno
    5 stroužků česneku
    3 lžíce majonézy
    4 lžíce ostrého kečupu
    1 lžíce hořčice
    1 lžíce sladké papriky
    1/2 lžičky ostré papriky
    1 nadrobno nakrájená okurka
    1 nadrobno nakrájená paprika
    1 lžíce wochesteru
    2 nadrobno nakrájené feferonky
    2 nadrobno nakrájená vařená rajčata
    1 lžička tymiánu
    5 kuliček jalovce, rozdrceného na prach
    špetka pepře
    špetka soli
    Pořádně vše promíchat a nechat v chladu uležet. Topinky jen lehce smahnuté…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).