01st Lis2012

Tempehovo-„sýrová“ pizza

by Veganosaurus Rex

Nu a hned další pizza…

Prvně si musíme udělat těsto. Začneme kváskem – do mísy si dáme třetinu kostky droždí, kterou rozdrolíme na malé kousíčky, zalejeme vlažnou vodou (menší sklenička), posypeme třtinovým cukrem (asi tři lžičky), trochou soli a necháme 10 minut pracovat.

Poté přidáme asi 400g hladký mouky, 4 lžíce oleje, sklenici vody a rozhněteme. Když je těsto moc mokrý, přidáme mouku, když moc suchý, přidáme vodu. Nemělo by se ani lepit, ale ani by nemělo být moc suchý. Poté dáme těsto do hladkou moukou vysypané mísy a ještě ho seshora trochu posypeme, přikrejeme utěrkou a necháme 1hodinu, až hodinu a půl vykynout na teplém místě. (pod peřinou třeba)

Až je těsto nakynuté, rozdělíme si ho na půlku a uválíme z něj placku, kterou roztáhneme na olejem vymaštěný pekáč (dva pekáče, dvě pizzy), těsto seshora potřeme olivovým olejem, poté rajčatovým protlakem, či kečupem, na to naskládáme půlku vegan sýru veganline nakrájeného na proužky, olivy, okořeníme oregánem, pepřem a solí, pak přidáme půlku uzeného tempehu nakrájeného na plátky, okořeníme ještě gyros kořením a navrch nakrájíme jednu menší červenou cibuli na kolečka a dáme do předehřáté trouby a pečeme, dokud kůrka není křupavá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).