Obalovanej květák
Pravděpodobně asi první věc, kterou vám babička uvaří, když se na ní vytasíte s veganstvím..Klasická hospodská věc.
Květák si rozdělíme na růžičky a necháme ho povařit v osolené vodě dokud není měkký. Obalíme ho v dvojobale – což je těstíčko z hladké mouky a vody (ani ne řídký, ani ne hustý) a strouhanka a nebo třeba v hrašce a smažíme na oleji do zlatova a křupavoučka.
K tomu bramborová kaše (vařený brambory+sojový mlíko+rostlinné máslo) a mlaskáme si.
Včera jsme měli přesně dle tohoto receptíku a je to úplně nejvíc nejlepčejší 😀 Díky!!
V jednoduchosti je síla! Dík 🙂
Na předešlou opici ideální 🙂
Zase a opět, na tuto stránku chodí lidé, kteří neuí moc vařit, prosím uvádějte nějaké množství a tak dále… dále jakou mouku – hrubou?
díky
Vašek
těstíčko se dělá s hladké mouky. prostě se smíchá s vodou, aby těstíčko nebylo ani ne moc husté, ani ne moc řídké 🙂 množství záleží na počtu květáků, ale jelikož smíchat mouku s vodou zabere asi tak 20 vteřin, není problém si přidělat, když je málo…