VEGANODAKTYL

Fazolovo-celerová polévka

Nakrájíme si jeden řapíkatý celer na menší kousky, jednu cibuli, jeden česnek na plátky a dáme si rozpustit kousek rostlinného másla na hrnec. Osmahneme cibulku, chvilku pomícháme a přidáme řapíkatý celer. Okmíníme, opepříme, osolíme, přidáme česnek a až je cibulka zesklovatělá a celer měkkčí, rozdrobíme tam jeden zeleninovej bujón (bacha ať je vegan), zamícháme a zalejem litrem vody. Přidáme asi 5 polévkových lžic sojovýho mlíka a plechovku slitých bílých fazolí a vaříme 10-15 minut pod pokličkou. Ke konci ještě přimícháme hrst petrželové natě pokrájené na drobno a schováme si pár lístečků na ozdobení. Před podáváním rozmixujem a ozdobíme snítkou petrželky.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign