21st Srp2012

Mořský tempeh

by Veganosaurus Rex

Název receptu je jen kamufláž, doopravdy jde prostě čistě o „rybí“ pomazánku ve vegan provedení. Fakt delikatesa…

V míse rozhněteme jeden tempeh natural (ten bílý), skvěle nám k tomu poslouží šťouchadlo na brambory. Dále nakrájíme na jemno 2-3 střední žebírka řapíkatého celeru (podle toho jak je velký) a dvě jarní cibulky, přidáme jednu sojanézu, hrst na drobno pokrájených kešu oříšků (nepražených, nesolených), dvě lžičky agávového sirupu, dvě lžičky dijonské hořčice a zhruba 2 polévkové lžíce nori vloček/mořských řas (dle chuti). Osolíme a opepříme a pořádně promícháme. Dáme vychladit do lednice a podáváme s čerstvým pečivem. Onu „rybovost“ kdyžtak zesílíme přidáním více mořských řas.

173 Responses to “Mořský tempeh”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.