VEGANODAKTYL

Tofu pho

Vietnamská nudlová polévka s nezaměnitelnou chutí…

2 větší porce:

Nakrájíme si jednu střední mrkev na měsíčky a kousek pórku. Správně by měla bejt jarní cibulka, ale určitě se taky používá. Rozehřejeme si pár kapek olivového oleje na pánvi a přihodíme mrkev. Po pár minutách převalování přidáme jeden větší, na tenké plátky nakrájený stroužek česneku a pórek (cibulku) a okořeníme špetkou badiánu (anýz), koriandru, skořice a kardamomu (všechno dejme tomu po menší čajové lžičce). Tak 5 minut promícháme na menším ohni, pak zalejeme vodou, osolíme, zakapem světlou sojovou omáčkou a přidáme trochu vegety. Pod pokličkou vaříme aspoň 20 minut.

Mezitím si nakrájíme jedno česnekové tofu na takové středně velké kostičky a osmahnem ho na pánvi jen tak samotné s olivovým olejem, dokud není pěkně nahnědlý a lehce křupavý.

No a zatímco občas mícháme tofu na pánvi, si namočíme rýžové nudle pho (koupíte v každým čínským/vietnamským krámku) do studené vody na 5 minut, pak scedíme a dáme na dalších 5 minut vařit do vroucí vody. Až jsou nudle ani né tvrdý, ani ne měkký, scedíme, propláchnem studenou vodou a vhodíme do vývaru společně s osmahlým tofůčkem, promícháme a podáváme. Směs použitého koření je fakt zajímavá, jen to nesmíte s jednotlivejma ingrediencema přehnat.

Pho se dá dělat na spoustu způsobů, který tady ještě určitě uvidíte…

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign