30th Zář2011

Babiččina cuketová nádivka

by Veganosaurus Rex

Moje babička mi vždycky dělala tuhle nádivku, když jsem za ní jezdil na návštěvy a jelikož mi vždycky moc chutnala, trošku sem upravil recept a tady ho máte:

Budete potřebovat: (na jeden střední pekáč)

Jednu středně velkou cuketu, kousek vegan sejra Sheese (nejlepší je Blue, nebo Cheshire), jednu cibuli, 2 stroužky česneku, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, pepř, sůl, majoránku, falešný vajíčko Rewa.

Postup:

Cuketu nastrouháme na hrubo do mísy, pak rovnou nastrouháme kousek sheese sejra (ten to pak pěkně provoní), nakrájíme si cibuli, vymáčknem dva stroužky česneku, nasypeme hrnek mouky a půl hrnku oleje, pepř, sůl podle chuti a nakonec hrst majoránky (rozetřeme v dlani, majoránka pak pustí více aroma) a ve vodě si rozmícháme falešný vajco Rewa do pěny a vrhneme do mísy. Všecko pořádně promícháme a pak vrhneme na pekáč vymaštěný olejem a vysypaný strouhankou. Pekáč dáme do trouby a pečem 20-30 minut, jak buchtu. Mezitím si uvaříme brambory a až bude nádivka do zlatova a konzistenčně v pořádku (pro test píchneme špejli do nádivky, jestli se na špejli nic nenalepilo, je to hotový), můžeme podávat. Ozdobíme petrželkou a hurá do toho! Ideální na cesty místo řízků, na párty a nebo jen tak pro potěšení.

One Response to “Babiččina cuketová nádivka”

  • parádní recept, obzvlášť když je zahrada plná cuket a bramborovo-cuketové placky, pečená cuketa, nebo cuketa v trojobale už není ono. Já jsem nepoužil falešné vajco a místo sýru jsem použil bílý tempeh a nastrouhal uzené tofu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).