Celkem rychlá věc k obědu..
Vydlabeme jednu menší dýni, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Na rostlinném másle Alsan jsem si osmahnul jednu střední cibuli nakrájenou na jemno a až zesklovatěla, tak jsem přihodil dýni, potom už jen zalejeme 0,4 litrem vody. Malinko soli a pepře a pár kapek tmavý sojovky a šup s tím pod pokličku. Vaříme dokud dýně nezměkne. Pak přidáme vrchovatou lžíci strouhaného kokosu a tři lžíce sojového mléka a rozmixujeme na krém.
Jako „steak“ jsem použil baltic steak, který jsem dal do marinády (olej, gyros koření, sůl, pepř, provensálské koření) a pořádně ho v něm vymáchal. Je dobrý ho takhle nechat klidně přes noc. Pak smažíme na oleji z marinády a podáváme s jasmínovou rýží.