08th Kvě2012

Cizrnový salát

by Silueta

 

3 menší cibule
250 g cizrny
500 g rajčatové passaty
2 stroužky česneku
římský kmín
koriandr (koření)
pískavice
hořčičné semínko
cayenský pepř (nebo špetka chilli)
sůl
zelený koriandr

Cibulku osmažte ve vyší vrstvě oleje hezky dohněda. Doměkka uvařenou cizrnu potom přisypejte na pánev a promíchejte. Po chvilce přilijte passatu a nasypte koření, od všeho špetku, podle chuti, ale hlavně opatrně s římským kmínem, nesmí být moc dominantní. Přidejte prolisovaný česnek, zamíchejte a nech v pánvi provařit. Poté, co směs zhoustne, pánev sundejte z ohně, nechte trochu vychladnout a přidejte zelený koriandr. Tenhle salát se dá jíst teplý i studený (studený je dle mě lepší, lépe se rozleží chuť). Přílohou je pečivo. Určitě vyzkoušejte, je to bomba 🙂

3 komentáře to “Cizrnový salát”

  • veganodaktylator

    Tak jsem to dneska vyzkoušel..jen na barbara bez všech těch koření. Kde jsi to pořídila? Byl jsem v obchodě a pískavici, koriandr a římský kmín sem nenašel..Ale i tak to bylo dobrý:)

  • s.

    Tak to ses o hodně ochudil, tos vlastně dělal něco jiného 😀 Pískavici jsem sehnala v takové večerce MANNI MINI, ta konkrétní byla v Praze v Opletalově. Koriandr a kmín se dají sehnat normálně ve zdravé výživě (nebo pokud znáš někoho, kdo jezdí do Makra, tam mají taky a ty pixly ti vystačí do konce života snad :)), zelený koriandr seženeš v pražské tržnici mezi zeleninou, nebo se i někdy dá sehnat ve vietnamských zeleninách.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).