08th Kvě2012

Celerovo-patizonové závitky

by Veganosaurus Rex

Šáhl jsem do mrazáku a objevil neidentifikovatelný sáček něčeho, tak jsem to rozmrazil a zjistil jsem že je to patizon, tak mě hned napadlo s tím něco udělat…

Tak jsem si nakrájel na proužky cibuli a na plátky česnek a osmahl na olivovým oleji, posypal garam masalou (koření) a chvilku povaloval a potom jsem přihodil onen patizon nakrájený na malý kostičky (normálně mu musíte oloupat trvdší slupku a pak vaříte ve vodě doměkka) a ještě pokrájený řapíkatý celer (spařený ve vodě). Celý to pořádně mícháme, pak zelejem trochou vody a přisypem pár hrstí ovesných vloček, zčehož nám vznikná taková polokaše. Ještě ochutíme kari kořením, pepřem, solí a sojovkou, přisypeme drcené lněné semínko (hrst) a hmota je hotová.

Mezitím si dáme rozehřát troubu a zabalíme si hroudičky „hmoty“ do rýžového papíru (viz. rýžové závitky – zadej si to do vyhledávače tady na kuchařce), lehce omastíme plech olejem a dáme do trouby na chvíli. Párkrát závitky otočíme a je hotovo! Podáváme s rýží a slunečnicovejma semínkama. A když se vám závitky nechtěj píct, daj se jíst i za syrova.

One Response to “Celerovo-patizonové závitky”

  • Pavel

    Díky za inspiraci. Na farmářských trzích jsem nakoupil zeleninu za 700 a dostal jsem 1 patyzon a cuketu jako dárek no a co s tím, že? 😀 Tenhle recept byl super, nevěřil bych, že ten patyzon je tak chutný a že ani netrvá dlouho ho připravit. Za mě palec nahoru .)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).