20th Dub2012

Domácí chléb

by Agnes

Provoněnej byt, skvělá chuť, žádná práce = domácí chleba.

Postup:

Těsto jsem dělala z cerozrnné žitné a celozrnné pšeničné mouky, od každé 250 g.  Do mouky jsem nadrolila 1  kostku kvasnic, přidala 2 lžíce octu, 2 lžičky soli, lněná a slunečnicová semínka. Vše jsem zalila 450 ml teplé vody, vytvarovala něco, co by se mohlo podobat chlebu a dala do vymazané zapékací mísy. Bez vykynutí pečeme chléb dle potřeby 60 – 80 min. v NEpředehřáté troubě na 200°C.  Je dobré, ze začátku pečení chléb něčím přikrýt, předejdeme tak spálení.

13 komentářů to “Domácí chléb”

  • konečně jsem našla návod na domácí chleba =D , nic mi nevykyne, tak to zkusím v domácí pekárně?myslíš že by to mohlo taky jít?děkuji Lů

  • agnes

    v domácí pekárně jsem to nezkoušela, ale snad to taky půjde!…pak dej vědět, jak to dopadlo:)…

  • takže konečně jsem vyzkoušela v domácí pekárně- přidala jsem ještě krapet pšeničné mouky, jinak se držela receptu =) a až na to, že mi prve dost ujela ruka se solí =D, je vynikající!!!děkuji a doporučuji!

  • Romi

    Zdravím, upekla jsem si chléb přesně dle Vašeho receptu, chutove moc dobrý,ale je hodně placatý a uzky po nakrojení, navíc přítel říkal, že je vevnitř vlhčí, nevím, kde dělám chybu. Mohu poprosit o radu? Pěkný den

    • Rewsy

      Ahoj Romi,
      já pekla chleba dneska a povedl se mi. Po tvém příspěvku jsem se bála, že mi nenakyne, tak jsem do něj dala pro jistotu malou lžičku cukru, ať kvasnice „mají co žrát“ 😀 (no, nevím, jestli to mělo vliv). Pak jsem ho přikryla starou utěrkou, 15 minut nechala na teplém místě odpočinout, kde těsto trochu povyskočilo a pak už jen následovala postup uvedený v receptu. Pekla jsem ho přikrytý skoro po celou dobu pečení.
      Možná, že máš nějakou brutálně pečící troubu, tak to nestačilo v té troubě nakynout….

  • agnes

    ráda bych poradila..ale opravdu nevím, kde je chyba…jedině..jestli se to peklo opravdu v NEpředehřáté troubě…díky tomu, to právě kyne…

  • Banánovej Joe

    Dneska jsem ho zkoušel upéct. bohužel neměl sem doma žádnou mouku tak sem si rozemlel 250g loupané pohanky a 250g ovesných vloček a použil místo mouky a je to prostě božííííí 🙂

  • Terka

    ahoj, ráda bych ho zkusila připravit pro své přátele, ale nemám moc času a tak ho chci dělat dva dny dopředu než přátelé přijedou na návštěvu. Chci se teda zeptat, jak dlouho chleba vydrží? Děkuji :))

  • Chleba vydrží podobně jako chleba z obchodu, po dvou dnech bude tvrdej bych řekl..

  • Jana

    Můžu se zeptat, co všechno si mohou vegani mazat na chleba?
    Jinak moc díky za recept!! 🙂

  • petra

    ahojky prosim zkousela jsem pect jen ze zitne mouky a dala pul kostky kvasnic a vevnitr je to moc lepkave, bala jsem se aby nebyl moc kvasnicovy asi chyba co? a asi pridat nejakou dalsi mouku? kdzy nechci psenicnou tak treba spaldu? moc dekuji

  • Skořicová princezna

    Dnes dělám potřetí, zatím jsem vždycky dělala přímo z chlebové žitné mouky, dnes dělám z časti z chlebové z časti z obyčejné celozrné (obojí žitné) tak uvidíme, právě se peče 😀 minule byl naprosto dokonalý tak snad bude i dnes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).