VEGANODAKTYL

Cizrna s cuketou na víně

Zbylo vám v lednici víno po včerejším ochutnávání? Nebo je to už dýl jak včera a k pití už moc není? Tak ho dejte do jídla.

Uvaříme si sojový granulát ( s kořením, sojovkou, či vegan bujónem ) a mezitím si dáme smažit cibulku na oleji, přihodíme na proužky nakrájenou mrkev a chvíli mícháme o samotě. Poté přihodíme na proužky nakrájenou cuketu, pár stroužků česneku na plátky, pořádně vymačkaný sojový granulát, okořeníme gril kořením, posolíme, popepříme, přidáme kari, tymián a sladkou papriku a jednu plechovku cizrny (nebo si ji můžete uvařit, to je jedno). Pořádně promícháme, trochu podlejeme vodou a přisypem hrst ovesných vloček, dvě lžíce hořčice (plnotučná, nebo francouzská), zakapeme sojovkou a zalejeme dvěma/třema deci bílého vína (použili jsme ryzlink rýnský 2010). Chvilku povaříme (10-15 min.) a ke konci přidáme ještě v dlani promnutou bazalku. Podáváme s rýží, jáhlama, kuskusem a nebo s čím chceme.

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign