24th Bře2012

Maková buchta

by Agnes

Mák je dost fajn,obsahuje velké množství přírodního vápníku…a v buchtě je vůbec nejlepší!

Postup:

1 hrnek mléka – nejlépe makového, návod na přípravu zde: http://www.varimezdrave.cz/makove-mleko

1 hrnek – mletého máku, 3/4 hrnku – cukru krupice, 2 hrnky – polohrubé mouky, 1 balíček – prášku do pečiva, 3 lžíce – olej, lžička skořice

Pak už jen stačí vše smíchat..(přidala jsem ještě makové mléko, jelikož to bylo příliš hutné)…vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 20 min. v předehřáté troubě.

6 komentářů to “Maková buchta”

  • neumím péct, ale tahle se mi povedla, je jednoduchá a efektní :D… jen dám příště méně cukru – na mě byla až moc sladká, ale jinak výtečná!!!díky 🙂

  • agnes

    psáno to je spíš tak orientačně..takže cukru ať tam dá každý kolik chce!:)…mě pak nadávaj, že to je málo sladký:D…tak jako nevim:)…

    • nééé, počkej, já to právě chválím!!!!je vynikající a všem chutná (aj neveganům), kupuju sojové mléko v Německu, je samo o sobě celkem sladké, takže já ho peču úplně bez cukru…je to rychlý, jednoduchý a chuťově skvělý!!!! 🙂 🙂

  • agnes

    jasný, jasný:D…taky jsem to nebrala, jako urážku nebo něco podobnýho…spíš jsem chtěla přiblížit míru toho cukru:)!…

  • Tak právě mám dopečeno a ochutnáno – je výborný, mák miluji, jen souhlasím s ubráním cukru. Po dvou kouscích už jsem hodně přeslazená 🙂

  • Monča

    Dneska jsem ji vyzkoušela, povedla se mi a je moc dobrá, i když jsem tam dala nepomletý mák, neboť jsem jej neměla jak umlýt. A taky mléka jsem dala o půl hrnku více a cukru zase jen tři velké lžíce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).