VEGANODAKTYL

veganBurger

Žijeme v době fast foodů, žaludečních vředů a zažívacích problémů díky nevhodnému stravování. Veganství je jedna z cest jak z toho ven, ale i vegani/ky občas prostě mají chuť na nějakou tu prasárničku že?

Budeme potřebovat:

– kulaté housky, bulky, víkendové pečivo, ale klidně i chleba

– jako náhrada masa zde poslouží chutný veganburgr polotovar (který je zrovna drahý, ale skvěle poslouží např. robi plátky, sojové plátky (uvařené), seitan karbanátek, nebo seitan, vegetburgr, či jiný podobný výrobek (a nebo klidně i smažený plátek cukety)

sojanézu, nakládaný okurky, rajčata, cibuli, ledový salát, francouzskou hořčici, pálivou omáčku.

Mnou smažený polotovar není třeba již kořenit, protože je již velice chutně namarinovaný, takže vhodím na pánev, kde ho krátce na pár kapkách olivového oleje z pokrutin osmahnu, rozkrojenou bulku namažu dijonskou hořčicí, položím plátek salátu, pokapu pálivou omáčkou a přiložím osmahlej burgr, který potřu sojanézou a přidám plátek rajčete, cibule a nakládané okurky. No a pak máte co dělat aby vám to celý z bulky nevypadlo ven.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign