Koprová kulajda
Tradiční polévka ve vegan provedení..
Postup (jeden středně velkej hrnec):
Nakrájíme si dvě brambory na menší kousky a dáme je vařit. Po chvilce přidáme pokrájené houby (jedno jaké, klidně i sušené) a až začne voda vařit, přilejem půlku hrnku hladký mouky rozmíchaný ve vodě a aspoň 15minut vaříme a občas zamícháme. Poté přilejem dva hrnky sojovýho mlíka, nebo jednu sojovou smetanu, pár lžic octa, osolíme a opepříme. Nasekaný kopr dáme až jako úplně poslední, ten se nevaří. Já sem měl od babičky ze zahrádky a bylo to fakt ňam ňam. Nejlepší je však polívka druhej den, pěkně uležená!
Takový chutě mi dělat. Takhle se mi na vita nepodaří přejít nikdy:)
To ani nedělej, není přece nic lepšího než uvařený jídlo – ne že by samotný ovoce a zelenina nebyla taky dobrá – ale vitariánství je totální ochuzení!:)
Výborná 🙂 Jen takový postřeh, v rámci eliminace lepku ve stravě jsem vynechala mouku. Povařila jsem 6 brambor na kostičky a 2/3 pak umixovala a máme polévku krásně hustou 🙂
Hi, I’m looking for vegan kulajda, and the soup in your photo looks yummy! But I do not see an ingredient list here… :/ Can you please tell me what I need to make this and how much from each? 🙂 Thank you!