24th Zář2011

Mámino černý oko

by Veganosaurus Rex

Jestli jste nikdy nejedli fazoli zvanou „černé oko“, tak je nejvyšší čas ji vyzkoušet, protože je fakt dobrá. Tohle je recept od mamky:

Věci(pro 3 menší jedlíky):

Jedna středně velká cibule, 2 bílé papriky, 3 rajčata, asi 200g fazole černé oko, tymián, kmín, sladká paprika, sůl, pepř

Postup:

Dáme namočit černooké fazole (přes noc) a pak si je uvaříme s tymiánem (tím zmírníme míru prdlavosti fazolí) a kmínem do měkka (45minut až hodinu).

Na oleji si osmahneme cibulku, po chvilce přidáme na proužky nakrájenou papriku, chvilku ještě orestujeme a pak zalijeme trochou vody a přidáme nakrájený rajčata, sladkou papriku, sůl, pepř (dle chuti) a podusíme až rajčata změknou. Nakonec přimícháme uvařené černooké fazole, chvilku podusíme, nakonec přidáme harissu, nebo nějakou pálivější omáčku, ať to má říz, ale nemusíme. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).