VEGANODAKTYL

Řapíkatý celer s tempehem a masalou

Lehkej experiment, kterej se nakonec příjemně vyvedl.

Vezmeme řapíkatý celer, rozeberem na řapíky, omejeme a nakrájíme na menší kousky. Ty pak dáme vařit do slané vody (nebo ochucené vegetou) a krátce necháme projít varem. Mezitím si nakrájíme cibulku, jednu papriku a jeden marinovaný tempeh na kousky. Dáme smažit cibulku s paprikou, chvilku poválíme a přidáme tempeh s řapíkatým celerem. Zasypeme (klidně malinko víc) garam masalou (indická směs koření obsahující římský kmín, skořici, koriandr, pískavici, hořčici, hřebíček, pepř, anýz, zázvor, kmín a další byliny), přidáme trochu grilovacího koření, pepře, soli a špetku muškátového oříšku, zakápnem tmavou sojovkou a mícháme. Po chvilce přidáme hrst mandlí a arašídů, ještě sem přidal baskickou rajčatovou omáčku s pepřem a trochu kečupu ostrýho a zalil sem to 0,2l vody a dal pod pokličku.

Mezitím, co nám celer spinká si uděláme rýžové nudle. Vhodíme je do vroucí vody a 2-3 minutky vaříme. Scedíme a podáváme.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign