06th Úno2012

„Dršťková“ polévka z hlívy

by Agnes

Ač jsem vždycky měla odpor už jen ke slovu dršťky…tak tyhle pseudo jsou dost fajn!…

Postup:

Potřebujeme hlívu ústřičnou, mrkev, cibuli, česnek, majoránku, pálivou papriku (nebo sladkou, záleží na chuti), sůl, bobkový list, nové koření, olej…na zahuštění- buď udělat jíšku nebo já jsem tam hodila vločky a zhoustlo to taky dobře!….

Na oleji osmažíme cibulku, přihodíme nakrájenou hlívu, posypeme paprikou, chvíli smažíme….mezi tím si nastrouháme mrkev, hodíme k hlívě a zalejeme vodou, osolíme, pár bobkových listů a nové koření přidáme a vaříme…když vše příjde do varu,zahustíme jíškou nebo těmi vločkami, přidáme 3 stroužky česneku, majoránku a po chvilce podáváme…třeba s chlebem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).