29th Pro2011

Škubánky s mákem

by Agnes

Můj velmi oblíbený sladký oběd….

Postup:

Potřeba bude pár brambor, hladká mouka, mák, moučkový cukr a rostlinné máslo.

Nejdřív si klasicky oloupeme a nakrájíme brambory, které vaříme v osolené vodě dokud nezměknou. Mezi tím meleme hromady máku, který pak smícháme s moučkovým cukrem. Když jsou brambory měkké slijeme vodu, ovšem trochu jí na dně ještě necháme! Rozžďucháme na takovou řídkou kaši a koncem vařečky uděláme důlky ve vzniklé hmotě. Zasypeme hladkou moukou, přikryjeme pokličkou a necháme na plotně ještě tak 10 minut dojít. Poté znovu kvedláme… dokud nevznikne tuhá lepivá hmota. Rozpustíme si margarín, škubánky zasypeme mákem, zalejeme rozpuštěným máslem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).