17th Pro2011

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

by Agnes

Klasika, která nezabere moc času a přesto si výborně pochutnáte.

Postup:

Potřeba je pár brambor, polohrubá mouka, sůl, kysané zelí a cibule

Nejprve si oloupeme a nastrouháme (na jemném struhadle) brambory. Přebytečnou vodu slijeme…pak přidáme pol. mouku a sůl..měla by nám z toho vzniknout tužší hmota, aby se nám knedlíky ve vodě nerozpadaly! Mezitím  si dáme vařit do hrnce vodu, kterou též osolíme… jakmile začíná voda vřít..házíme tam knedlíky, které vykrajujeme lžící. Knedlíky hned podebereme, aby se nám nepřichytily na dno hrnce..necháme je vařit tak 10 min.  Vyndáme a postupně dáváme další…

Ohřejeme zelí, osmahneme cibulku a máme hotovo.

Když se nám zdá, že knedlíků je až dost a zbyde těsto..nevadí…do těsta stačí přidat česnek, majoránku a smažíme bramboráky na večer…:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).