13th Pro2011

Celer na másle

by Veganosaurus Rex

Celer na másle je delikatesa, fakt si nemůžu pomoct, ale zamilovat se do něj není vůbec těžké. Celer je většinou používán jen jako koření do polívky a omáček a je to škoda, protože sám o sobě má velice příjemnou chuť. Tato úprava mi přijde skvělá hlavně proto, že z čerstvého celeru, když jej nenecháte odstát, často brní pusena.

Budeme potřebovat:

1 bulvový celer

rostlinné máslo Alsan

mouka nebo hráška

sůl

sušený česnek

Celer okrájíme a nakrájíme na tenké plátky, vymácháme ho v česnekovém koření nebo prostě co zrovna najdeme doma a na co dostaneme chuť. Necháme jej v této směsi chvíli vyležet, mezitím si na pánvi rozžhavíme máslo. Kousky celeru pak obalujeme buď v mouce nebo v hrášce (na sucho, neděláme směs na obalování) a smažíme z obou stran do zlatova na pánvi. K celeru se hodí nějaký salátek a kousek pečiva.

One Response to “Celer na másle”

Napsat komentář: zd Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).