13th Pro2011

Halušky

by Veganosaurus Rex

Rychlej a jednoduchej oběd pro připomenutí starejch dobrejch bačovskejch časů.

Nakrájíme si cibulku, osmahnem na oleji, přisypem kmínu hrstičku, pepř, sůl, grilovací koření a nakrájený uzený tofu, nebo třeba uzenej tempeh (ten je malinko mastnější). Až se to pěkně poválí a prosmaží, přimícháme kysaný zelí (jeden pytel).

Mezitím si dáme vařit vodu, kterou osolíme a připravíme si těsto na halušky (jelikož vládne zevl, postačí nám halušky v prášku, ale dejte bacha na složení, ne všechny sou veganský – ty naše od firmy natura jsou). Prášek rozmícháme s půl litrem vody a pak do vroucí vody propasírujeme těsto skrz nokovací síto, nebo když nemáme, tak to mokrou lžící natrháme na kousky a hážem do vody. Až halušky vyplavou na hladinu, je to hotový. Snažte se to udělat rychle, páč sou uvařený hned, tak ať to nemáte rozvařený.

 

 

5 komentářů to “Halušky”

  • Jana

    Jak chutná tempeh nebo tofu?? Musí to být uzené???

    • Nemůžu poradit nic jiného, než zajití do nějakého obchůdku zdravé výživy poblíž a zakoupit obojí a ochutnat. Do halušek je samozřejmě lepší uzené, líp to chutná..

  • Ricl

    super recept,díky, doporučuju tempeh 🙂

  • Vláďa

    V jednoduchosti je síla, dobrý recept 😀
    Jediná poznámka: v roce 2016 už halušky od natura vegan nejsou 🙁 viz : mono- a diglyceridy mastných kyselin

  • Lysohead

    Výborný recept! Dal jsem tam (obyčejný, v Kauflandu zakoupený :-)) marinovaný tempeh a domácí zelí. Výsledek – CHUŤOVĚ FANTASTICKÉ.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).