VEGANODAKTYL

Rajská s „rybím“ seitanem a rýží

Klasika.

Začneme seitanem. Kámíci z veganky už recept na seitan pěkně sepsali, tak to prostuduj TADY. Za sebe bych jen dodal, že výroba seitanu mě fakt nebaví a je to pruda, ale ta odměna stojí za to 🙂 Abysme docílili oné „rybosti“ seitanu, uvaříme ho ve vodě s pórkem, pár kapkama sojovky, kmínem, oregánem, bobkovým listem, vegetou, majoránkou, solí a pepřem, z čehož nám poté vznikne TATO POLÍVKA.

Mezitím si dáme vařit rýži a začneme s rajskou. Osmahnem si jednu cibuli na oleji, až je do zlatova, zasypeme hladkou moukou, chvilku poválíme a zalijeme pozvolna vodou. Přidáme asi osm kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, sůl, bobkový list, kostku bylinkového bujónu, mícháme a pak přidáme rajskej protlak (líná verze), nebo rajčata (ty pak vaříme do měkka). Ke konci ochutíme lžící cukru a lžící octu. Pokud to máte řídký, zahustíme moukou, solamylem, nebo hraškou.

Teď zpět k seitanu. Z oné polívky vytáhneme kusy seitanu, okořeníme grilovacím kořením a pepřem, pěkně to prstem do něj vetřeme a smažíme na oleji a z každé strany pocákáme sojovkou. Až je to pěkně propečený, je hotovo!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign