VEGANODAKTYL

Boršč

 Opravdu vydatná polévka z Ruska…jen trochu upravená….

Postup:

Potřebujeme tak 2 řepy, mrkev,  pár brambor, půlku hlávky zelí, 2 cibule, sojovou smetanu, pepř, bobkový list, nové koření,kmín, majoránku, sůl.

Nejdřív osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou řepu a zalijeme vodou…dáme pepř, bobkový list, nové koření, kmín, majoránku. Necháme vařit a mezi-tím si nakrájíme mrkev, brambory a zelí.  Vše přidáme k řepě a vaříme dokud není vše měkké. Nakonec osolíme a přidáme sojovou smetanu. Necháme ještě tak 10 min. vařit.

Pro ty, kdo znají a mají boršč radši kyselejší…přidají si octa dle libosti…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign