16th Lis2011

Dýňový guláš

by Veganosaurus Rex

Teď je zrovna čas dýní a tykví, všude jsou dostupný, maj spoustu betakarotenu a vlákniny, tak proč si z nich něco neuklohnit?

Ingredience:

Půlka středně velký dýně, jeden menší pórek, půlka uzenýho tofu, jedna středně velká cibule, dva stroužky česneku, půlka papriky, sůl, pepř, garam masala, sladká a pálivá paprika, majoránka, grilovací koření.

Postup:

Z dýně vybereme semena, okroužleme tvrdou slupku a potom nakrájíme na kostičkoproužky, stejně tak si nakrájíme cibuli, papriku, a česnek na plátky. Rozpálíme si olivový olej z pokrutin a osmahneme si cibulku, po chvilce přidáme papriku a česnek a až nám to zesklovatí, posypeme sladkou a pálivou paprikou a chvilku restujeme za stálýho míchání. Pak přidáme dýni a zalejeme půl litrem vody. Přisypeme masalu (indický koření, běžně dostupný-dáme asi tři lžičky), sůl, pepř dle chuti, trochu grilovacího koření a majoránku. Přikryjeme pokličkou a budeme dusit. Klidně přitlačíme na oheň, až začne voda vařit, ztlumíme na minimum a dusíme pomalinku. Mezitím, co se to bude dusit, si vybereme dýňový semínka, co jsme na začátku z dýně vykutali, omejeme a pak na talíři necháme oschnout, když si je pak oloupeme, máme nějaký to zdravý zobání…Občas to taky zamícháme a průběžně kontrolujem, jak je dýně tvrdá a až je pěkně měkounká a rozplývá se na jazyku, přidáme na kolečka nakrájenej pórek a na proužky nakrájený uzený tofu. Zamícháme a je hotovo. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

2 komentáře to “Dýňový guláš”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).