VEGANODAKTYL

Rajská polévka s hlívou a quinoou

Výborná a vydatná polévka, po který už ani nemusíte jíst hlavní jídlo…

Ingredience:

  • 1 cibule
  • olivový olej
  • hladká mouka na zásmažku
  • 4 větší rajčata
  • větší trs hlívy ústřičné
  • sůl, pepř, oregáno, rozmarýn, vegeta
  • sojová omáčka světlá
  • quinoa (dvě hrsti)

Postup:

Na olivovém oleji si osmahneme jednu na jemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, zasypeme pár lžícema hladké mouky a uděláme si zásmažku. Až je mouka nahnědlá, zalejeme vodou a rychle mícháme, ať se neudělaj hrudky. Pak přihodíme kupu rajčat nakrájených na menší kousky, pokrájenou hlívu ústřičnou, přilejeme trošku extra panenského olivového oleje, osolíme, opepříme, osojovkujeme lehce, přidáme pár špetek rozmarýnu, oregana a vegety, pak si propláchneme quinou pod studenou vodou a přihodíme. Dáme pod pokličku, ztlumíme oheň a vaříme / občas promícháme.

Po 20 minutách  rozmixujeme mixérem, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign