VEGANODAKTYL

Veganská frankfurtská omáčka

Když je chuť na hospodskou klasiku…

Ingredience:

  • sójové plátky
  • sójové chilli párky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce kvalitní hořčice
  • uzená paprika, sůl, pepř, kmín, libeček, celerová nať
  • olivový olej
  • sójová omáčka
  • hraška
  • agáve sirup

Sójové plátky vaříme 10 minut s česnekem (2 stroužky), chilli papričkou, libečkem, celerovou natí a sójovou omáčkou. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme smažit na olivovém oleji, na cibuli položíme okapané sójové plátky, zaprášíme pepřem a uzenou paprikou a zvolna z každé strany opékáme. Poté zalejeme vodou a zbytkem vývaru, který zbyl z vaření sóji. Vmícháme rajčatový protlak, hořčici, zbylé 2 stroužky česneku a necháme cca 10 minut vařit. Omáčku odstavíme z kamen, vyndáme sójové plátky a zbytek rozmixujeme. Vrátíme na kamna, zahustíme hraškou, ostřejší chuť zjemníme agáve sirupem. Do omáčky vrátíme sójové plátky a navrch na kolečka nakrájené chilli párky. Doporučuju nechat rozležet přes noc, sója natáhne ještě víc chuť omáčky a je to mňamka. Podáváme např. s rýží či polentovým knedlíkem.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign