06th Lis2014

Loupáky

by Ella

DSC_0762

Občas mi k tomu kakajíčku v podzimním nečase chybí loupák. Pro všechny kdož se rádi/y vrací do dětství, tak tady je recept….

  • 450ml rostlinného mléka
  • 100g třtinového cukru
  • 100g oleje
  • 60g droždí
  • 1kg hladké mouky
  • špetka soli

Veškeré ingredience smícháme v míse do hladkého těsta (můžete použít ruční šlehač s nástavci na těsto – spirály). Těsto rozdělte na 4 díly – bochánky. Na lehce pomoučněném válu je pod přikryté utěrkou nechte kynout 45min.

Poté každý bochánek vyválejte na placky asi 4mm vysoké a rozkrájejte na 6 trojúhelníků. Každý trojúhelník srolujte od základny ke středu. Pokládejte na plech s pečícím papírem. Nechte kynout dalších 45min (můžete i déle). Těsně před pečením jsem každý loupák potřela rostlinným mlékem a posypala mákem.V rozehřáté troubě je pečte dozlatova. 

Mák je velmi dobrý zdrojem vápníku ,)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).